Team training

YOGA 4 FUTBOL

Veel voetballers maken tegenwoordig gebruik van lichaamsoefeningen, pilates en yoga. Een soepele rug, balans en coördinatie zijn een belangrijke basis die goed getraind wordt in yoga.

Check it out op het filmpje dat ik maakte over profvoetballers die yoga inzetten in hun trainingsplan:

Ik geef yoga waarin thema’s worden behandeld en ervaren zoals focus en concentratie, mentale weerbaarheid, explosieve kracht, omschakelen, samenwerking in een team en omgaan met wedstrijdspanning. Daarvoor heb ik een 8 weken durend programma ontwikkeld.

Met PSV 1, vrouwen selectie

Er zijn steeds meer voetballers die yoga benutten in hun trainingsschema. Bijvoorbeeld Robin van Persie, David Silva, Salomon Kalou, Mitchell Dijks, Ryan Giggs en het Nederlands elftal tijdens het WK in Brazilië. Het is goed om het hoofd af en toe helemaal leeg te maken en de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en de geest te doorgronden en verbeteren.

Nederlands elftal WK Homeless

Yoga brengt evenwicht in de belasting die voetballen op niveau met zich meedraagt.

Als je beter naar yoga gaat kijken dan zie je dat er veel overeenkomsten met acties in het voetbalspel zijn. Yoga zorgt voor verbetering van je lenigheid, concentratie en je balans. Allemaal belangrijk en nodig in het veld!

Maandelijkse training aan de toptalenten van de Voetballoopbaan Academy.

De stabiliteit en innerlijke rust die je bij yoga opbouwt kan juist voor voetballers, mits goed toegepast, tot explosiviteit en kracht leiden.

Yoga op het trainingskamp van de FC Eindhoven jeugd, klik op de foto voor de link naar mijn Instagram bericht hierover. Hilarisch filmpje!

Even serieus… yoga werkt echt.

Lees mijn uitgebreide artikel over de medische achtergrond.

En het leuke is, ik spreek de voetbaltaal, ik heb een passie voor het spelletje! En ik kan je andere dingen meegeven die je van een trainer waarschijnlijk niet hoort, waardoor jij beter wordt!

Als assistent van Ronald de Boer bij twee workshops JDRF 2017.