Referenties

22 februari 2020 kreeg ik dit bericht van de keeperstrainer van PSV, vlak nadat ik PSV O13 drie trainingen rondom penalty’s had gegeven!

Pascal Maas (hoofd jeugdopleidingen FC Eindhoven)
Paul Vrenken heeft in januari 2020 een presentatie gehouden voor de Staf van de Academy van FC Eindhoven. Dit vond plaats in de Businessruimte.  In het kader van bijscholing en algemene kennisverrijking wordt dit voor de Academy-staf jaarlijks georganiseerd. Paul is er zeker in geslaagd die 2 doelen voor ons te laten bereiken.

Hij verbond de theorie met de praktijk en lokte zodoende vele vragen en opmerkingen uit onder de trainers. De onderwerpen die aan bod kwamen waren uiteenlopend en interessant; 

  • ​​Het mentale en technische aspect van het nemen van de penalty zowel vanuit de nemer als de keeper. Tevens een aantal statistieken.
  • Een item over Yoga; hoe goed kan dat zijn als voorwaarde om nog beter te presteren en ontspannen te zijn als individu.
  • En het individueel trainen van spelers; extra aandacht en werken aan sterke punten en verbeterpunten als individu. Naast het collectief als team trainen geeft dit een enorme boost aan een speler.  

Al met al was het een erg leerzame, nuttige bijeenkomst en zullen we met Paul contact houden voor een vervolg in de komende tijd.

Bericht van een speelster van het Nederlands vrouwen elftal O19, Jaimy Ravensbergen, nadat ze voor ADO Den Haag een penalty had genomen

Reactie van de trainer van FC Den Bosch Erik van der Ven

Wiljan Vloet, coach FC Den Bosch (2017) :
“Afgelopen weken heeft Paul Vrenken de selectie van FC Den Bosch kennis laten maken met Yoga. Vanaf de eerste minuut kreeg Paul de groep aan zich gebonden en ontstond er een prettige serieus werkklimaat. De spelers voelden vanaf de eerste dag de meerwaarde van deze Yogalessen.
Lichamelijk voelde ze dat hun lichaam meer kon dan dat ze wisten, maar vooral het mentaal /emotioneel gedeelte sloeg aan bij de spelers. Nadenken, vertellen en vertalen  van emoties gaf de spelers een prettig ontspannen gevoel. In de voetbalwereld waar een enorm spanningsveld hangt is het erg goed dat spelers leren om daarmee om te gaan.”

‘Als je het in de trainingen iets moeilijker maakt, wordt het in de wedstrijd makkelijker’

Djordy Lefevere (FC Eindhoven O14):
“Sinds vorige zomer train ik al bij Paul, dit is heel goed voor mijn ontwikkeling want we trainen op mijn persoonlijke doelen. We hebben bijvoorbeeld getraind op de techniek van het sliden, ook heb ik geleerd om mijn rust te bewaren bij het nemen van penalty’s. En krijg ik van hem kracht oefeningen die ik zelf thuis kan doen. De individuelen trainingen helpen mij om te presteren.”

Justin Manders (keeper FC Eindhoven O14):
De trainingen bij Paul zijn heel leerzaam en anders dan bij Fc Eindhoven, omdat hij het op een andere manier aanpakt. Hij gebruikt yoga oefeningen en atletic skills. “Ik vind de trainingen heel leuk om te doen. Hij pakt mijn persoonlijke ontwikkel punten en helpt mij daarin beter te worden. Ik heb mezelf hierdoor ook al verder ontwikkeld en wil hier graag mee doorgaan. We doen ook elke training penalty’s oefenen,waardoor ik al vaker kan zien in welke hoek ze gaan schieten. Daar heeft hij ook goede leermethoden voor.”

Anthony Lurling (in 2017 assistent trainer bij FC Den Bosch)

De afgelopen weken heeft Paul workshops yoga gegeven aan de selectie van fc den bosch. Ik heb deze lessen vanaf dag 1 gevolgd. Heb de lessen als zeer goed en in een ontspannen sfeer beleefd, op voetbal gericht.. leren je lichaam op een andere manier  te ontspannen..heb het zelfde al eens eerder in m’n carriere meegemaakt bij de 1 fc Köln in Duitsland maar dat was niet echt sportgericht.
De lessen van Paul waren meer op sport gericht en heb ik dus als erg prettig ervaren..!

Prachtige ervaring in de leeromgeving van PSV, de Herdgang