Penalty specialisme

De penalty is een steeds belangrijker detail in het voetbal.  Je vermogen om je te concentreren en te presteren onder druk leer je te ontwikkelen in mijn workshops.

Penalty trainingen aan de jeugd van PSV O13 en O14, seizoen 2019-2020

Ik geef het eerlijk toe…, ik heb een afwijking. Ik heb honderden penalty’s bestudeerd, er workshops over gegeven en er met vele mensen over gesproken. Ik heb een model gevonden in de psychologie dat ik heb gebruikt om de penaltynemers in te delen en heb dat in de praktijk bij FC Den Bosch en in vele individuele trainingen verbeterd en getoetst. Mijn inzicht in alle facetten van de penalty is daardoor enorm toegenomen. Een samenvatting van hoe ik werk zie je in het volgende filmpje:

Concreet zal iemand die een penalty neemt een hogere scoringskans krijgen door mijn methode toe te passen. Klik op de link voor foto’s van de verschillende penaltyworkshops met spelers van PSV, FC Den Bosch, FC Eindhoven en het Nederlands vrouwen elftal O-19 (zomer 2019).

Penalty training met Youri Roulaux en Niels Waterschoot

Voor een keeper geldt dat hij net de bal uit de hoek zal kunnen tikken omdat zijn lenigheid, inzicht en concentratievermogen is toegenomen. Hij weet welke strategieën er zijn die kunnen helpen en welk kijkgedrag effectief is. Dat kan tot resultaat leiden, zoals blijkt uit de penalty die Youri stopt in de wedstrijd tegen RKC.

Penalty workshop bij Jong FC Den Bosch

Voor een speler geldt dat hij weet hoe hij zich moet concentreren en welke penalty methode het beste bij hem past. Hierdoor vergroot hij zijn kans op succes.

Penaltytraining Oranje vrouwen O19

Alles draait in de top om details. Werken aan een paar procent verbetering kan het verschil maken tussen winnen en verliezen!

Penalty workshop bij FC Eindhoven Jeugd