Team training

YOGA 4 FUTBOL

Veel voetballers maken tegenwoordig gebruik van lichaamsoefeningen, pilates en yoga. Een soepele rug, balans en coördinatie zijn een belangrijke basis die goed getraind wordt in yoga.

FCDB-cobra
Met de selectie van FC Den Bosch

Ik geef yoga waarin thema’s worden behandeld en ervaren zoals focus en concentratie, mentale weerbaarheid, explosieve kracht, omschakelen, samenwerking in een team en omgaan met wedstrijdspanning. Daarvoor heb ik een 8 weken durend programma ontwikkeld.

Nederlands elftal WK Homeless

Er zijn steeds meer voetballers die yoga benutten in hun trainingsschema. Bijvoorbeeld Robin van Persie, David Silva, Salomon Kalou, Mitchell Dijks, Ryan Giggs en het Nederlands elftal tijdens het WK in Brazilië. Het is goed om het hoofd af en toe helemaal leeg te maken en de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en de geest te doorgronden en verbeteren. Yoga brengt evenwicht in de belasting die voetballen op niveau met zich meedraagt.

Lang stretchen werkt op het bindweefsel, de fascia en pezen en ligamenten.
Individuele yoga sessies met Youri Roulaux (PSV)

Als je beter naar yoga gaat kijken dan zie je dat er veel overeenkomsten met acties in het voetbalspel zijn. Yoga zorgt voor verbetering van je lenigheid, concentratie en je balans. Allemaal belangrijk en nodig in het veld!

Ilias El Ghamarti

De stabiliteit en innerlijke rust die je bij yoga opbouwt kan juist voor voetballers, mits goed toegepast, tot explosiviteit en kracht leiden.

Lees mijn uitgebreide artikel over de medische achtergrond.

Als assistent van Ronald de Boer bij twee workshops JDRF 2017.